Ce ulei de motor trebuie sa folosesc?

Lucrand in domeniu de peste 8 ani ca si consilier de piese si la magazin si la service,am constatat ca sunt foarte multi oameni care nu stiu ce uleiuri sa foloseasca la masinile lor si nu ma refer decat la uleiul de motor, ma refer si la uleiul de transmisie (cutie de viteze, cutie de transfer sau grup), lichidul de servodirecție.
Mulți vin cu idei luate aiurea de pe diferite forumuri, alții vin îndrumați gresit de către mecanici. Destul de puțini vin și mă întrebă ce ulei e mai indicat pentru masina lor.
In acest articol vom discuta despre uleiul de motor. Pentru a alege uleiul potrivit pentru masina voastra trebuie ținut cont de urmatoarele aspecte:
– Norme de ulei impuse de constructor
– Km mașinii
– Consum de ulei de la schim la schimb
– si ce marca de ulei si ce grupă sa folosit pana in momentul schimbului.
Toate aspectele de mai sus trebuiesc puse intr-o balanță pentru a alege uleiul optim.
Pentru a va venii in ajutor producătorii de uleiuri au creat aplicații online care va ajuta sa alegeți uleiul de motor recomandat pentru masina voastra. Ghidul de ulei al celor de la Motul il gasiti pe https://www.motul.com/ro/en/products/recommendation .
Daca aveti nevoie de ajutor in alegerea uleiului nu ezitati sa ma intrebati?

2 Comments

 1. Salut.detin un golf 4 1.9 TDI 90 CP (ALH) și trebuie sa îi fac schimbul în curând. Acum are 15w40 Castrol,băgat de fostul proprietar,consider ca e.prea gros . Are 263.000km. Ce tip ar trebui sa îi bag?Castrol 10w40 mă gândeam. Mulțumesc!

  1. Specificare ulei de motor
   VW 505 00/505 01
   Longlife VW 506 00/507 00

   Cel mai indicat ar fi Castrol Magnatec Diesel 10W40 la Km pe care ii are masina ta.
   Numai bine 😉

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.